כמה זמן לוקח לבנות אתר?

זמן
ואיזה מבאס כשפשוט לוקחים לך אותו
  • ההפסדים כשאתר לא מוכן בזמן

יש שלבים שעסק עדיין לא חייב שיהיה לו אתר. אבל כשצריך – אין מצב לשחק עם זה, לעכב קצת פה ולהימרח עם משהו שם. אתר עם מוצרים, למשל, שלא מוכן בזמן. העסק כבר פירסם, קידם, התכונן – ואין לאנשים לאן להיכנס לרכוש, או נכנסים לקוחות אבל קצוות לא סגורים, כפתורים לא פועלים והמכירה פשוט לא קורית. 
  • התיכנון של בעל עסק

האתר הוא חלק מהתיכנון האסטרטגי בעסק שלך. תיכנון נכון מתייחס למרכיבי השיווק השונים, והאתר הוא עוגן מרכזי בתוכם. לפעמים הוא חלק ממשפך שיווק שהפעלת, או במה ליצירת קשר ואמון; המאמרים בבלוג הם חשיפה אורגנית לקהלים חדשים דרך חיפוש גוגל, וגם מגדילים אמון ורושם של סמכות ומומחיות מול עוקבים קיימים. יש באתר לפעמים קורסים או מוצרים שנמכרים דרכו, וכמובן דפי נחיתה על מוצרי ידע ואירועים. הוא מייצג את העסק באופן הכי מלא – בממשק, בעיצוב, בתכנים – האתר הוא העסק. 
  • מה הדברים שלוקחים זמן בבנייה

לוקח זמן לבנות אתר. בפן הטכני יש למשל זמן פרסום של דומיין* שלוקח כמה שעות, תיאום מול ממשקים כמו סליקה שלוקח כמה ימים להגדיר (לפעמים! לא בהכרח). ברמת ההקמה ייקח מספר שעות מסוים לעצב, לחבר לתוספים הנחוצים ולהגדיר אותם, להעלות תמונות* ולהכניס טקסטים. אחרי שהשלד הבסיסי מוכן, כולל חומר דמה (עדיף כמובן לעבוד עם חומר אמיתי של העסק) מתחיל שלב תיאום שעלול לקחת הכי הרבה זמן – הפינג פונג. בעל העסק עובר על האתר ומציף רשימה ארוכה ארוכה של תיקונים ושינויים, והמקים מקבל, מגיב ומטפל. כשהתהליך בנוי בצורה טובה ויש כימיה נכונה – יספיקו שני סבבים של פינג פונג כדי להגיע לתוצאה מושלמת.
  • איך לחסוך זמן בבניית אתר?

כמה שמכינים יותר מראש – עדיף! לעבור מראש על צ’קליסטים* שיעזרו לדייק העדפות מבנה ועיצוב, לחדד מטרות של האתר ולהבהיר ציפיות בין שני הצדדים. מילוי הצ’קליסט מסייע לרכז מידע לא מפורש שנמצא במעורפל בראש של בעל העסק, ולהגיש אותו בצורה מאורגנת למקים האתר. דבר שני – ללקט תכנים שקיימים בעסק. החל מטקסטים שיווקיים שנכתבו, תמונות מקצועיות של בעל העסק וחומרים ויזואליים נוספים כמו לוגו, שפה עיצובית מפליירים או פרסומות שעוצבו עבור העסק. דבר שלישי – חשוב לתזמן את הקמת האתר בזמן שבעל העסק פנוי יחסית לריכוז החומרים וגם לשלב הפינג פונג. בשיחה עם בונה האתר שלך לבדוק יחד מתי חלונות הזמן בהם לשניכם יש פניות לנושא.
  • בסוף זה עניין של יושרה ומחוייבות

וזו אולי הנקודה הכי קריטית. כשמצליחים למצוא בעל מקצוע שיבנה עבורך את האתר, חשוב חשוב לוודא שיש לו את המחוייבות והאנרגיה. שלא יימרחו לו שלבים, שהוא לא מפוזר בין מליון פרויקטים. וודאו שיש לו תהליכי עבודה סדורים ומתודולוגיה שתסייע גם לכם להיות יעילים לאורך התהליך, בלי לפגוע בעשייה השוטפת שלכם בעסק. כמו כן, צריך לנסח במפורש בחוזה* לוחות זמנים – עבור שני הצדדים, כי לפעמים בעל העסק מתעכב בהעברת חומרי הגלם – ואת המשמעות של אי עמידה בהם.
רוצים אתר מתוקתק, מושלם …ומהר?
דברו איתי

מוזמנים לעקוב

עוד בבלוג

אתר על עמנואל וליקובסקי

הסיבה הראשונה שבזכותה אני בונה אתרים. אנחנו צאצאים של ד"ר עמנואל וליקובסקי, רופא ציוני (בין השאר הוא ייסד עם איינשטיין את "כתבי האוניברסיטה", שאיחדו בעברית

קרא עוד »

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *