תמונות הן אחד המימדים היותר חשובים באתר שלך. הן מעבירות המון מסרים ומידע, ויש להעניק להן תשומת לב. בדרך כלל נשתמש בדף הבית ובדפים מרכזיים באתר בכמה תמונות מקצועיות שצלם צילם את בעל העסק ובהן הוא מוצג בהתאמה מיטבית לערכי המותג והמיקוד של העסק. תמונות אלה מתוכננות, איכותיות ו…קבועות.
אך מה עושים בשאר האתר – בחלקים הדינמיים: הפוסטים של הבלוג, הקריאה לפעולה וכולי?כאן ניקח תמונות סטוק. זהירות מפגיעה בזכויות יוצרים! אין להשתמש בתמונות שעלו בחיפוש תמונות רגיל בגוגל. שימוש כזה עלול לגרור תביעה משפטית.
עלינו לחפש תמונות איכותיות ובעלות זיקה לעסק בתוך מאגרי תמונות חינמיים או בעלות מסויימת. ממליצה להתחיל מpixabay.com – מאגר של תמונות באיכות גבוהה שדורש רק ייחוס, כלומר שנציין כי מקור התמונה הגיע מהם. כדאי להירשם חינם לאתר (עדיף עם כתובת דואר פחות שימושית, או פשוט לרדת מיד מרשימת התפוצה), מפני שמי שרשום יכול להוריד תמונות בלי לסמן “אני לא רובוט” בכל תמונה מחדש.
מומלץ לחפש תמונות עם תמה משותפת, למשל תמונות בנושא חלל, בנושא צעצועים, בנושא ים… ולהוריד אלינו למחשב הרבה שמוצאות חן בעינינו. נעלה אותן לספריה באתר שלנו, וכך בזמן כתיבה של פוסט – קל לשלוף מתוכן אחת שמתאימה למאמר שאנו כותבים. כך אנו מבטיחים אחידות יחסית בצד הויזואלי של האתר.
גודל התמונה
הגודל, יותר נכון הנפח שהתמונה תופסת בזיכרון, הוא גורם משמעותי שמשפיע על קצב הטעינה של עמודי האתר. אם נעלה תמונות גדולות (יותר ממגה, מגה וחצי) – לא נרוויח איכות מפני שממילא על המסך יש גבול לאיכות שניתן להבחין בה, ולעומת זאת נפסיד בכך שהעמוד ייטען באיטיות ויוצג באופן חלקי במשך שניות ארוכות, מה שעלול לגרום לנטישה של הגולש ובוודאי יגרום למראה לא מקצועי.
אם יש לנו תמונות גדולות מדי, ניתן להשתמש בכלי photo resizer שמאפשר הקטנה של מאסה גדולה של תמונות בבת אחת. שווה לנצל את ההזדמנות ולבצע שינוי שם לכלל התמונות כך שיכילו את מונחי החיפוש של האתר שלנו.
איורים
סוג נוסף של ויזואליה שמעשיר את האתר הוא איורים. גם כאן, כדאי לחפש באתר חינמי ואיכותי. אייקונים מומלץ לחפש בiconfinder.com, ואיורים באתר כמו freepik או vecteezy, שאף מאפשר עריכה של האיור לפני ההורדה. שימו לב, יש לבחור אם הולכים על עיצוב מבוסס תמונות, או מבוסס איורים, ולא מומלץ לערבב בין שני הסוגים.